Edukacija

 baner jazz4 za FB

Edukacija o Metodi dr Baha i primeni metode se kontinuirano obavlja.Obuku vodi psiholog, psihoterapeut, Milena Kostic, sa 30-godinjim profesionalnim iskustvom u radu sa porodicama.

Ove godine, 2017-te, Škola je obeležila 10 godina rada.

Školu mogu pohađati svi zainteresovani Polaznici naše škole mogu biti i laici. Postoji jedan prirodni preduslov, a to je da polaznik ima (sto vise) zivotnog iskustva. Obukom se dobije svo znanje o indikacijama za upotrebu Bahovih cvetnih esencija (kojih ima 39 i taj broj preparata je konačan). Znanje uspešno mogu da koriste za lično zdravlje i zdravlje svojih ukućana i prijatelja. Izučavanje metode dr Baha podrazumeva spoznavanje emotivnih i mentalnih karakteristika i stanja ljudskog bića. Za sve one koji su uvek imali afinitet prema temama iz psihologije licnosti i mentalne higijene, ovo je prava poslastica.

Metod dr Baha je “Psihologija na dlanu”. Obuka je divna prilika da upoznate sebe i svoje bliske osobe. Da sa lakoćom prepoznate svoja negativna emotivna stanja i da imate rešenja kako da ih eliminišete. Uz Bahove kapi rastemo i razvijamo se kao ličnosti. Cilj ovih promena je da budemo autentični, spontani i vešti u komunikaciji sa samim sobom i sa drugima koji nas okružuju. Da se dobro osećamo u svojoj koži.

Škola počinje svakog oktobra.Nastava se odvija jednom mesečno. Nova generacija polaznika ići će prvog vikenda (petak/subota) u mesecu. Ove godine to je 6.oktobar. Obuku završavamo 31.marta 2019. Sertifikate ćemo podeliti u maju te godine.

Skola

OBUKA

Bazični nivo obuke traje 5 meseci. Polaznici koriste 2 udžbenika. Nastava se odvija na srpskom jeziku, jednom mesečno. Posle svakog sastanka, koji traje 4 do 5 sati u zavisnosti od veličine grupe, dobija se „domaći zadatak“ sastavljen od niza pitanja i situacija. Svaki domaći zadatak usmeren je na utvrđivanje znanja koje ste stekli tokom prethodnog susreta i motiviše vas da procenite svoje emotivno ili mentalno stanje u nizu konkretnih svakodnevnih situacija predstavljenih u tim zadacima. Već na bazičnoj obuci bićete upoznati sa različitim vrstama strahova, usamljenosti, neraspoloženja, različitim razlozima za neuspehe i našim reakcijama na te neuspehe, besom, problemima nesanice, depresije, ljubomore, tuge, dekoncentrisanosti, neodlučnosti, nesigurnosti, lenjosti ... i naravno rešenjima za ta neprijatna stanja.

Napredni nivo obuke se odmah nadovezuje na završen Bazični nivo. Na naprednom nivou se koristi još 1 udžbenik. Napredni nivo služi da se stečeno znanje pretoči u veštinu vođenja intervjua i biranju preparata već u toku samog intervjua.. Obuka je sastavljena od mnoštva raznolikih vežbi, serije psiholoških radionica i naravno onih informacija koji će vas činiti visoko efikasnim. Poslednji u nizu zadataka je pisanje završnih radova: 2 Prikaza iz prakse, i eseji o sopstvenom iskustvu sa bahovim kapima i grupom u kojoj su se obučavali.

Škola će omogućiti polaznicima da obuku iskoriste obilato za sebe, menjajuci sebe, stičući lično iskustvo. Tada će biti potrebno samo malo reći kojima ce moći da inspirišu na promenu i druge oko sebe (svoje partnere, decu, roditelje, prijatelje...).  Živimo u vrlo zahtevno vreme, kada nam je potrebno dosta veština da ostanemo otvoreni i ležerni i u komunikaciji sa svojima i u kontaktu sa nepoznatima. Promene koje pominjem planirane su u tom pravcu – da se osećamo dobro u kontaktu sa sobom i sa raznolikim okruženjem i zahtevima koji dolaze iz tog okruženja. I Savetovalište JAZZ (koje organizuje Školu) će na razne načine podržavati polaznike obuke u sticanju ličnog iskustva i negovanju sopstvenog emotivnog stanja. Jedan od načina je da će za sve polaznike koji to budu hteli biti obezbedjene kvalitetne individualne konsultacije po značajno umanjenoj redovnoj ceni tokom cele obuke. Polaznici će, takođe, tokom obuke, na raspolaganju imati komplet bahovih esencija. Kombinacije kapi koje budu pravili za sebe lično biće besplatne, a za članove njihove porodice biće 300 dinara, sto je takodje umanjena redovna cena.

Uspešno završen Napredni nivo podrazumeva sledeća postignuća:

 1. da je polaznik tokom obuke radio na negovanju sopstvene ravnoteže i tako postao sposoban da bude dobar oslonac sebi i drugome
 2. da je polaznik stekao znanje i veštinu pravilnog praktikovanja metode dr Baha.
 3. da je uspšno uradio završne radove, dva eseja i dva Prikaza iz prakse.
 4. da je razumeo i prihvatio preporuke  Kodeksa vršenja dobre prakse.

Ova četiri ostvarena cilja su uslov za dobijanje Nacionalne diplome.

Ukupno trajanje obe faze obuke, bazične i napredne, je 17 meseci. Obuku vodi Milena Kostić, psiholog.

DIPLOME

Diplome: Postoji nacionalna i internacionalna diploma.

Nacionalna diploma: Podela diploma sledi posle uspešno završenog Naprednog nivoa obuke.

Internacionalna diploma: Bahov centar dodeljuje internacionalni sertifikat za Bahove prakticare (BFRP). Uslov za ovaj sertifikat su uspesno polozeni kursevi od nivoa 1 do 3 (L1, L2, L3). Tokom Bazične i Napredne obuke, polaznici će dobiti i internacionalne sertifikate L1 i L2 Bahovog Centra iz Engleske.

Za one kojima engleski jezik nije problem i koji su u prilici da uče u Bahovom Centru, o strukturi te obuke, dinamici i cenama mozete videti na adresi: http://www.bachcentre.com/found/index.php

Od proleća naredne godine (2018.) polaganja za L3 sertifikat bice redovna mogućnost za sve nove generacije polaznika ove Škole.

CENOVNIK

Bazična obuka košta 400 evra. Plaća se u 5 mesečnih rata po 80 evra. Uplate su dinarske, po srednjem kursu evra i plaćaju se na račun savetovališta.

Napredna obuka košta 600 evra. Plaća se u 10 mesečnih rata po 60 evra. Uplate su dinarske, po srednjem kursu evra i plaćaju se na račun savetovališta.

NAPOMENA: Tokom obuke polaznici će dobiti i sertifikate L1 i L2 iz Bahovog centra bez dodatnih polaganje i troškova.

 

KONTAKT

Adresa savetovališta: Pere Todorovića br 1. Banovo Brdo, Beograd.
Kontakt telefoni su: 011/3553 406; mob: 062 55 00 22;

Pišite na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

                       kompozicija 1 mala

 

 

PLAN ZA 2017

17 - 18 februar Dvodnevni seminar za polaznike Homeopatske škole Simillimum

14.maj - Akademija 28, podela sertifikata polaznicima genercije upisane 2015.godine, koji su uspešno završili obuku

6. oktobar, početak Bazične obuke, grupa polaznika koji će dolaziti prvog petka u mesecu, od 17h

7.oktobar, početak Bazične obuke, grupa polaznika koji će dolaziti prve subote u mesecu, od 16h

11.oktobar, početak Bazične obuke, grupa polaznika koji će dolaziti sredom od 17h

10.decembar, podela Godišnjaka Bahovih raktičara koji su uspešno zavrili obuku u maju ove godine

 

Plan za 2016.

Februar 

 • polaganje završnog testa za polaznike Bazične obuke
 • podela L1 sertifikata
 • 20. - 21.feb. seminar za polaznike homeopatske škole Simillimum

Mart - početak Napredne obuke

Maj 

 • podela L2 sertifikata za polaznike Napredne obuke
 • podela Nacionalne diplome za polaznike prethodne generacije koji su završili Naprednu obuku

Od juna do januara 2017 - nastavak obuke za polaznike koji su dobili L2 sertifikat

Oktobar - ovo je obično vreme za početak Bazične obuke novih polaznika. Iznimno ove godine (2016) neće biti upisana nova generacija zbog preobimnih obaveza sa polaznicima sadašnje generacije.

 

Plan za 2015.

Informacije možete dobiti na telefon 062/ 55 00 22 ili mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Januar: 31.januar: BIEP International L2 kurs, tutor M. Kostic ; vanredna grupa polaznika
Februar: 20 - 21.februar: Seminar o metodi dr Baha i Bahovim Cvetovima - polaznici homeopatske skole Simillimum, Beograd
Mart: 13. mart 2015 do januara 2016: Napredni nivo obuke za grupe redovnih polaznika
Juni: 22 - 26. juni: BIEP International L3, tutor Lynn Macwhinnie, Bach Centre
Oktobar:  Bazicni nivo obuke, 2.oktobar 2015 - 5.februar 2016. Ove godine upisano 45 polaznika.

Plan za 2014.

 Napredni kurs:

 • 1. - 2 mart 2014
 • 5. - 6.april 2014
 • 10. - 11. maj 2014.

Informacije možete dobiti na telefon 062/550022 ili mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 Bazični kurs

Počinje 10.oktobra 2014. Ove godine biće dve grupe polaznika. Prva grupa će ići drugog petka u mesecu, počev od 10.oktobra. Druga grupa će ići druge subote u mesecu, počev od 11.oktobra.

 Level 3

U organizaciji Bahovog centra planira se i novi L3 kurs u Beogradu. Kurs se planira za 16.juni naredne godine i vodiće ga Lynn Macwhinnie. L 3 ima ukupno tri celine. Započinje se kursom u Beogradu koji traje 5 dana. Počinje u utorak, 16.juna 2015. i završava se u subotu 20.juna pismenim ispitom. imaće dva prevodioca.

Plan za 2013.

 Napredni kurs  9. i 10. marta 2013.

Polaznici Bazičnog kursa nastavljaju obuku na Naprednom.

 Nova Terapija Bahovim Cvećem, D. Kramer, 22-24. marta 2013

Trodnevni kurs u martu 2013.g. (22.-24.03.2013). Svim zainteresovanim biće poslat mail sa prilogom o Programu ta tri dana kursa. Dakle, pišite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa zahtevom da vam se pošalje ovaj program.

 Bazični kurs

 • 5. - 6.oktobar 2013
 • 9. - 10. oktobar 2013
 • 12. - 13.oktobar 2013

Veliki je broj prijavljenih pa su podeljeni u 3 grupe.

Plan za 2012.

  Bazični kurs o metodi dr E. Baha koji počinje 13. i 14. oktobra 2012.godine, u savetovalištu Jazz.

  Level 3 kurs u organizaciji Bahovog Centra, održaće se 24-27. oktobra 2012 u savetovalištu. Kurs će držati Tessa Jordan u savetovalištu Jazz.