Priručnici o hiperaktivnosti

ADHD - hiperaktivnost i problemi pažnje

ADHD, je skraćenica kojom se predstavlja skupina karakteristika, a obuhvata hiperaktivnost – impulsivnost – problemi sa pažnjom. ADD podrazumeva odsustvo hiperaktivnosti. Ali, hiperaktivnost nije poremećaj kao što se definiše u zvaničnim medicinskim krugovima i kao što stoji u opisu problema (disorder eng. = poremećaj).

Nastavi sa čitanjem

Dvanaest Iscelitelja i druge cvetne esencije

 

 

 

 

U Uvodu ove knjige dr Bah kaže: „Ovaj sistem isceljivanja, koji je sam po sebi Božji dar, pokazuje da su naši strahovi, brige, zebnje i slična osećanja ta koja otvaraju put koji nas vodi ka bolesti. Prema tome, tretirajući naše strahove i brige - ne samo da se oslobađamo naše bolesti, nego se uz pomoć ovih lekovitih biljaka, kao milosrdnog dara Stvoritelja, oslobađamo i samih strahova i briga, pa smo srećniji i bolje se osećamo.

Nastavi sa čitanjem

Bahove Cvetne Esencije, udžbenik 1

Bahove Cvetne Esencije

Ovo je osnovni udžbenik polaznika Škole Bahovih praktičara. Knjiga prikazuje koncept bolesti i zdravlja koji je dr Bah definisao i zastupao tokom svoje prakse, a mi nastavili tim putem evo već 90 godina posle njega. Knjiga nudi korisne informacije i putokaze i onima koji su novajlije u praktikovanju ove metode i onima koji su metodu već iskusili u nekim drugim svakodnevnim ili profesionalnim situacijama. Broj strana 122.

Iz sadržaja udžbenika:

Filozofija dr Baha i pristup istraživanju
Pravljenje esencija
Karakteristike cvetnih esencija, načini primene, doziranje i čuvanje
Intervju i biranje esencija
Sedam Grupa
U r g e n t n e     s i t u a c i j e
D o d a c i: Tuga i depresija; Anatomija besa; Hiperaktivnost i Bahove kapi; Prikazi iz prakse

Knjigu je moguće pogledati i kupiti u prostorijama Škole praktičara, javite se na tel 062/550022.  Knjiga se prodaje i u DELFI i LAGUNA knjizarama.

Cena knjige je 1300 dinara.

Bahove kapi – udžbenik i vežbanka

Bahove kapi – udžbenik i vežbanka

 

Iz uvoda knjige:

Ovo je knjiga o celovitom sistemu od 38 esencija koje uravnotežuju emocije i tretiraju negativna mentalna stanja. Takođe, ona govori i o čoveku koji ih je otkrio, dr Edvardu Bahu i njegovom jedinstvenom pristupu lečenju. Ona je oblik samostalnog učenja o esencijama i njihovoj primeni, i kao takva, pomaže da se ostvari jedna od najvećih želja DrBaha, a to je da ljudi nauče da preuzmu kontrolu nad svojim zdravljem.

Postoji mnogo odličnih knjiga u vezi sa Dr Bahom i njegovim delom, i to nije samo  njegov poznati rukopis, pod nazivom "The Twelve Healers". Seminari i radionice održavaju se širom sveta, a posebne kurseve namenjene obuci profesionalnih instruktora organizuje i vodi Fondacija Dr Edvard Bah.

Ova knjiga ne može, niti ima nameru da zameni drugačije pristupe lečenju, već ih i podstiče. Pisana je za početnike i za one sa malim predznanjem, s težnjom da pruži potrebne osnove svima koji započnu otkrivanje cvetnih esencija. Knjiga ne zahteva bilo kakvo prethodno iskustvo, a u sedam kratkih poglavlja obrađuje svih 38 Bahovih cvetnih esencija i stanja duše i emocija. Cilj je da se obezbedi dovoljno informacija i praktičnih vežbi koje će svakoga osposobiti da razume sveobuhvatnost dela Dr Baha. Po završetku ovog tečaja, čitaoci bi trebalo da budu u stanju da pomognu sebi, svojim prijateljima, rođacima, kao i da budu dobro pripremljeni za svaku narednu obuku u korišćenju esencija.

 O autoru

Stefan Ball je redovni konsultant u Centru Dr Edvard Bah od marta 1996.godine. Bavi se unapređenjem i razvojem obuke za praktičare, ali  i svim drugim aspektima rada Centra, uključujući i onaj vitalni – pravljenje matičnih rastvora esencija. Autor je više knjiga o sistemu dr Baha.

Udžbenik ima 186 strana.   Cena je 1500 dinara.

Knjigu možete kupiti u savetovalištu ili naručiti mejlom na adresu (cena + postarina) : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

ball 2          ball 1        ball 3           ball 4

Treniranje strogoće, brošura za roditelje

Iza ovog šaljivog naslova stoji kratka brošura za roditelje koja pokazuje različite načine na koje možemo pomoći detetu da usvoji korisne oblike ponašanja.

Brošuru je moguće pogledati i kupiti u prostorijama Škole praktičara. Potrebno je da se prethodno najavite na broj 062/550022. Cena brošure je 400 dinara.

  • 1
  • 2